Úspešné školy dostanú od ministerstva viac ako 464-tisíc eur

05.11.2012 Bratislava

Bratislava 5. novembra (TASR) - Školy, ktoré dosiahli úspechy v súťažiach, predmetových olympiádach alebo sa zúčastnili na medzinárodných projektoch, dostanú v tomto roku od ministerstva školstva takmer 465.000 eur.

„Na tento účel sme v tomto roku vyčlenili 464.860 eur, ktoré boli prerozdelené jednotlivým školám podľa získaných bodov, ktoré pridelili organizátori súťaží podľa ich umiestnenia,“ priblížil šéf rezortu Dušan Čaplovič (Smer-SD). Za mimoriadne výsledky žiakov bolo podľa neho v roku 2012 celkom pridelených viac ako 2300 bodov, pričom rezort určil hodnotu jedného bodu vo výške 200 eur. Minister školstva považuje finančnú podporu za mimoriadne úspechy za jeden zo spôsobov finančného i morálneho ocenenia šikovnosti, nadania a kvalitnej práce so žiakmi a študentmi.

Finančnú podporu získa celkovo 621 škôl. Takmer 200 z nich patrí do zriaďovateľskej pôsobnosti obcí, 278 patrí vyšším územným celkom, 67 krajským školským úradom a v 78 školách išlo o neštátnych zriaďovateľov. Spomedzi všetkých zriaďovateľov získal maximálny počet 369 bodov Košický samosprávny kraj. Vo finančnom vyjadrení to predstavuje sumu 47.800 eur. Maximálny počet bodov, konkrétne 36, získalo Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach. Na účet školy tak z rezortu príde 7200 eur.

Zoznam škôl, ktorým rezort pridelil finančné prostriedky za mimoriadne výsledky žiakov, sa zverejňuje do 15. novembra na webe ministerstva. Zoznam súťaží, predmetových olympiád, medzinárodných projektov a programov na nový školský rok ministerstvo zverejňuje na svojom webe do 15. júna príslušného kalendárneho roka.

TASR informácie poskytol hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák.
 

Vyberte región